Nieuws

Laatste plekken: Alpenmasters MotoPlus lezersreis

Wat is er nu mooier dan samen met MotoPlus een weekje uit te waaien hoog boven in de Alpen? Lekker weg van de dagelijkse beslommeringen en de dingen doen die het leven zo aangenaam maken, motorrijden, motorrijden en… motorrijden. De MotoPlus Alpenmasters, die we in samenwerking met That Motortours organiseren, biedt wat dat betreft al jarenlang het perfecte recept. En het goede nieuws is dat je nog kunt aanhaken! Voor de eerste toerweek, 31 augustus – 6 september 2019, hebben we nog precies 1 kamer vrij, dus snel reageren is noodzakelijk! Voor de tweede week, van 8 tot en met 14 september, hebben we nog wat meer opties.

Wat kun je verwachten? Veel hoogtepunten. Letterlijk, want op het programma staat een geweldige verzameling bergpassen en andere highlights in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, zoals de Timmelsjoch, Jaufenpass, Silvretta Hochalpenstrasse, Furkajoch, Hahntennjoch, Ofenpass, Albulapass, Oberjoch en Riedbergpass. Ook rijd je door het prachtige Lüsenser Tal en Namloser Tal.

De toerdagen zijn lang en intensief, dus enige ervaring in de bergen is mooi meegenomen. Maar na zo’n lange dag in het zadel is het aangenaam toeven in het basishotel van deze lezersreis, een landschappelijk bijzonder mooi gelegen 3-sterren hotel in het Oostenrijkse Niederthai. Het hotel heeft moderne, ruime luxe kamers met douche/bad, wc en tv, deels met balkon. Een aantal kamers bevindt zich in een van de bijgebouwen tegenover het hotel. ’s Ochtends kun je gebruik maken van het uitgebreide ontbijtbuffet, terwijl je ’s avonds een 3-gangen keuzemenu krijgt voorgeschoteld.

Verder heeft het hotel een sauna, solarium, wellness-ruimte en een ruime parkeerplaats voor de motoren. Ook het start- en eindhotel is een 3-sterren hotel en ligt in Mühlhausen im Täle (tussen Stuttgart en Ulm). De ruime kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet, tv, wifi en ook hier is er ’s ochtends een uitgebreid een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu en staan de motoren op een eigen parkeerterrein.

Wij hebben er zin in! Jij ook? Reageer dan snel, want het aantal resterende plekken voor de Alpenmasters 5.0 is beperkt.

 

INS & OUTS

SOORT REIS: individuele reis; rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes. De routes zijn goed gevuld met pittige bochtencombinaties en haarspeldbochten. In de bergen worden de nodige bergpassen gereden. Er wordt gereden op verharde wegen met wisselende kwaliteit wegdek (van super strak asfalt tot – af en toe – slecht wegdek), kleine en grotere bochtige wegen. Ruime rijervaring in de bergen en het rijden van bergpassen is een absolute voorwaarde.

DATA: 31 augustus – 6 september 2019, 8 – 14 september 2019

REISDUUR: 7 dagen

DAGETAPPES: 275 – 400 kilometer (keuze uit lange en korte routes)

MINIMUM DEELNEMERSAANTAL: 15

SPECIALE LEZERSPRIJZEN:

 • Rijder en passagier op tweepersoonskamer € 710,- p.p.
 • 1 persoon op de motor in gedeelde tweepersoonskamer € 715,- p.p.
 • 1 persoon op de motor in een éénpersoonskamer € 795,-

INCLUSIEF:        

 • 7 dagen stuurplezier
 • 6 overnachtingen op basis van halfpension
 • Toeristische aanrijroute vanuit Nederland
 • Nederlandse tourguide
 • Pechservice
 • GPS-routes (TomTom en Garmin) en landkaart
 • TPT: That Motortours Personal Tourguide (zie apart kader)
 • Tourbook met uitgebreide info over het reisgebied

 REISPROGRAMMA

Dag 1: heenreis naar Mühlhausen im Täle (D), via toeristische aanrijroute

Dag 2: vanuit Mühlhausen binnendoor naar basishotel in Niederthai (Ötztal, Tirol)

Dag 3: toerdag Ammergauer Alpen

Dag 4: toerdag Montafon Silvretta

Dag 5: toerdag Unterengadin (Zwitserse Alpen)

Dag 6: vanuit Niederthai terug naar Mühlhausen im Täle

Dag 7: thuisreis

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.