Nieuws

Laat je eens testen!

Wanneer je tijdens het boodschappen doen bijna tegen een bord aan loopt dat Schoonenberg gehoorbescherming op de stoep zet ben je natuurlijk eerst beter af met een bezoek aan SpecSavers of Pearle.

Op het bord blijkt een bericht te staan over het feit dat er die dag gratis, en zonder afspraak gehoren gecontroleerd worden bij Schonnenberg. Toevallig heb ik mijn gehoor op dat moment bij me en ik waag de gok.

Ik heb immers jarenlang 99% van de tijd zonder gehoorbescherming gereden? En wil wel weten wat de schade is.

De test gaat gebeurt en een geluidsarme kamer en met een koptelefoon. Er wordt gepiept en je drukt op een knopje wanneer je de piep hoort.

Uit die info komt een grafiek die de toestand van je gehoor helder maakt. Bij mij zit er links en rechts een dip bij 4.000 Herz, en laat dat nu net de frequentie zijn van machine- en wind lawaai.

Voorlopig ben ik nog even niet aan een geluidspompje toe. Maar ik ga wel gehoor bescherming dragen. Met dan aan Yvonne Curré voor de duidelijke tekst en uitleg bij deze ‘experience’.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.