Nieuws

Laat hem vooral niet vallen!

Sinds Brough Superior met de Franse slag wordt gemaakt, passeren de meest bijzondere paradijsvogels de revue. Wat te denken van deze ‘offroad’ met een onwaarschijnlijk geschat prijskaartje van € 65.000,-?

Het doet waarschijnlijk zeer in het Verenigd Koninkrijk, maar Brough Superior is tegenwoordig Frans. Thierry Henriette en Albert Castaigne bouwen in Toulouse de meest exclusieve tweewielers. Deze Lawrence Nefus is duidelijk een afgeleide van de ‘gewone’ Lawrence die dit voorjaar zijn debuut maakte. Dat Lawrence een meer dan duidelijke verwijzing is naar T.E. Lawrence (ofwel de wereldberoemde Lawrence of Arabia) is helder. Ook Nefud is een verwijzing. Lawrence of Arabia maakte 105 jaar geleden deel uit van een missie om Akaba te veroveren. Om daar te komen doorkruisten de troepen de Nefud woestijn.

De rode laklaag verwijst naar het rode zand van die bewuste Arabische woestenij. Verder heeft de ‘offroad’ hoog gemonteerde uitlaten, een carterplaat, koplampbescherming, flyscreen, breed stuur, lagere voetsteunen en Michlin Anakee banden. De blokken van de reguliere Lawrence en Nefud hebben wel heel veel overeenkomsten. De 977cc zware V-twin is ook in de Nefud goed voor 102 pk en 87 Nm aan koppel.

Door het gebruik van exclusieve materialen blijft het gewicht beperkt. De Lawrence weegt 200 kilo en de Nefud doet daar niet voor onder. De 17 liter benzinetank is dan ook van carbon en de gefreesde Fior-voorvork van aluminium en titanium. Beetje prijzig, wel erg mooi!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws