Nieuws

KTM wil meer

Meer MV Agusta om precies te zijn. In november van het afgelopen jaar werd bekend gemaakt dat KTM voor dertig miljoen euro een aandeel van 25,1% in MV Agusta kreeg. Naar nu blijkt blijft het daar zeer waarschijnlijk niet bij, Hubert Trunkenpolz (lid van de Raad van Bestuur van Pierer Mobility, de eigenaar van onder meer KTM red.), liet zich namelijk onlangs in een interview ontvallen: “Wanneer we het meerderheidsbelang in de onderneming hebben…”

Navraag leert dat het ook geen verspreking is, de bedoeling is inderdaad dat KTM MV Agusta op den duur gaat overnemen, waarbij er de komende twee jaar volgens Trunkenpolz al flink in de fabriek in Varese zal worden geïnvesteerd. De Oostenrijkers gaan de productie namelijk zeker niet overhevelen naar Mattighofen, zoals eerder wel gebeurde met Husqvarna. Een MV Agusta die buiten Italië, ver van de historische fabriek in Varese wordt geproduceerd, is gedoemd om te mislukken volgens Trunkenpolz.

Hij ziet MV vooral als een ruwe diamant, die enkel nog geslepen moet worden. “Het potentiële productieaantal van de fabriek in Varese bedraagt 12.000 units per jaar, afgelopen jaar rolden er echter slechts duizend van de band. Onze belangrijkste taak is nu eerst om die productieaantallen omhoog te brengen naar de volle capaciteit.”

Een deel van alle nieuwe MV’s zal via het KTM dealernetwerk aan de man worden gebracht, wat in eerste instantie het best zichtbaar zal zijn in Noord-Amerika (Canada, VS en Mexico). Daar zijn multi-brand dealers veel meer gangbaar dan in Europa, met GasGas en Husqvarna al in de gelederen, zijn de KTM showrooms daar binnen afzienbare tijd helemaal goed gevuld. En wel met straat- en offroadmodellen, voorzien van één-, twee-, drie- en viercilinders. Wellicht dat de integratie van MV in het KTM-dealernetwerk later ook in Europa zal volgen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws