Nieuws

Gespot: 2021-modellen KTM 790 SMC en SMT

KTM is druk doende haar 790-familie verder uit te breiden. Zodoende kregen wij in Oostenrijk deze KTM 790 SMC voor de lens. Een klassieke supermoto op basis van de Oostenrijkse LC8c-paralleltwin. En dat is niet de enige nieuwe machine.

Zo is ons verteld dat er naast de SMC ook een SMT in ontwikkeling is, een duidelijk meer toergeoriënteerde twin. Beide motoren zijn gebaseerd op een licht gemodificeerd 790 Adventure-frame, waar beide modellen nog een flink aantal onderdelen mee gemeen hebben. Neem bijvoorbeeld de remmen, voorvork (wel onder een iets steilere hoek) en de swingarm. De meest opvallende veranderingen zitten hem in het nieuwe stuur, de wielmaten en het ontbreken van de gesplitste tank die wel op de Adventure zit.

In ruil daarvoor krijgen de SMC en SMT een conventionele tank met een inhoud van zo’n 14 liter voor de supermoto en twee tot vier liter meer voor de SMT. Op motorisch gebied zijn er naar verluidt geen veranderingen doorgevoerd. Dit houdt in dat de nieuwe 790’s beide de beschikking krijgen over een onveranderde 799cc twin met 103 pk.

Gezien de zeer nette staat van het prototype is het aannemelijk dat we heel snel kennis mogen maken met de nieuwe KTM’s. Wordt het de Intermot van 2020 of toch de EICMA van dat jaar? We gaan het zien!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.