Nieuws

KTM toont limited edition 790 Adventure R Rally

Tijdens de KTM Adventure Rally in Bosnië hebben de Oostenrijkers het doek getrokken van deze nieuwe 790 Adventure R Rally. Een limited edition van de afgelopen jaar gepresenteerde Adventure R, die er in een beperkte oplage van slechts 500 stuks gaat komen.

In tegenstelling tot het reguliere model is de Rally uitgerust met WP XPLOR Pro 7548-voorvork en WP XPLOR PRO 6746-schokdemper. Beide komen uit dezelfde fabriek als de Factory Racing-uitrusting van WP en hebben in vergelijking met de standaardvering een 30 mm langere veerweg (270 mm)De WP XPLOR PRO 7548-voorvork maakt gebruik van de exclusieve Cone Valve-technologie, waarmee het merk al enige jaren actief is in de MXGP. Hierdoor is het mogelijk om dempingsniveaus te realiseren, die normaal alleen mogelijk zijn door de shims aan te passen. De volledig instelbare WP XPLOR PRO 6746-schokdemper biedt door zijn moderne, wrijvingsarme onderdelen een forse verbetering in de dempingsprestaties en vermindert zo de fysieke belasting op de rijder. Verder maken de veerelementen gebruik van een progressief dempingssysteem (PDS) en zijn ze uiteraard volledig – en eenvoudig – instelbaar.

Naast de high-end veercomponenten is ook de zithoogte van de Adventure 790 R Rally, die uiteraard in een uniek, opvallend decor is gehuld, verhoogd naar 910 mm. Standaard wordt de motor geleverd met een Akrapovic-uitlaat, koolstofvezel tankbescherming en up-en-down quickshifter. Bovendien is de Rally voorzien van smallere velgen met binnenbanden voor de zwaardere offroad-omstandigheden en zit er een hoog racezadel op om de ergonomie te verbeteren.

Wanneer de nieuwe Adventure R Rally beschikbaar wordt en wat ‘ie gaat kosten, is helaas nog niet bekend. Info: www.ktm.nl

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws