Nieuws

KTM Nederland start met de KTM 690 DUKE BATTLE

Naast het grote succes van de KTM RC Cup wordt in seizoen 2016 de Nederlandse wegracesport uitgebreid met een nieuwe cup, de KTM 690 DUKE BATTLE.

Twee jaar geleden is de KTM RC390 gepresenteerd en nu is de KTM RC Cup hard op weg om een wereldwijd succes te worden. Na haar debuut als de ADAC Junior Cup in Duitsland is dit jaar de KTM RC Cup ook van start gegaan in Nederland, Engeland, VS, Finland, Zuid Korea, Italië en Mexico.
De volle startvelden en het enthousiasme van de deelnemers bij de KTM RC Cup hebben organisatoren KTM Nederland en 7-voudig Nederlands wegracekampioen Arie Vos doen besluiten om de wegracesport uit te breiden met een KTM 690 DUKE BATTLE.

690 DUKE BATTLE – Betaalbaar racen op hoog niveau. De 690 Duke R heeft een machtig eencilinderblok en een licht en compact rijwielgedeelte: rauwer en puurder kan niet. Met een sensationele wendbaarheid, een indrukwekkend vermogen en een agressieve styling waar geen andere naked bike aan kan tippen.

De 690 Duke R is met zijn robuuste vermogen een mooie upgrade van de RC390. De RC Cup is de basis van het racen, een perfecte opstap. De 690 DUKE BATTLE gaat een stap verder. Het blijft een cup waarbij alle motorblokken aan elkaar gelijk zijn en het een betaalbare klasse binnen de motorsport is. De rijders mogen wel gebruik maken van slicks, regenbanden en bandenwarmers, daarnaast rijden ze met volledig instelbare vering. Deelname aan de 690 DUKE BATTLE is vanaf 16 jaar.

Joey Litjens: ‘’De KTM RC cup heeft haar potentie reeds getoond in het eerste deel van ons raceseizoen. Als coördinator en coach van de KTM RC Cup kan ik concluderen dat KTM een succesformule in handen heeft. Een vervolg stap van de RC Cup spreekt dan ook voor zich. De komst van een KTM 690 DUKE BATTLE is precies op het juiste moment. Mijn verwachtingen zijn dat jong en oud hier veel plezier en voordelen aan gaan beleven.’

Kosten
Het KTM 690 DUKE BATTLE racing pakket kost €10.650 incl. BTW. Het racing pakket bevat de KTM 690 DUKE R, de KTM PowerParts racing kit, straat kit, Damen Leathers race pak en een KTM PowerParts voor- en achterstandaard.

De kalender zal bestaan uit 12 races op grote circuits in Nederland, Duitsland en België.

Wil je de 690 Duke R racer in actie zien? Dat kan tijdens de BeNeCup/ONK Wegrace Zolder op 12 juli. Dan staat Arie Vos aan de start met de KTM 690 DUKE R voor een spectaculaire demonstratie.

Mail voor meer informatie over de KTM 690 DUKE BATTLE naar info@ktmcup.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.