Nieuws

KTM-loopfiets voor de jongste crossers

Bij KTM kunnen crossers van alle leeftijden terecht. Zelf kinderen van drie of vier jaar, die nog niet eens kunnen fietsen. Voor die doelgroep presenteerde KTM onlangs namelijk de Replica 12- en 16 eDrive. Een ‘race-geïnjecteerde’ elektrische loopfiets. Of beter gezegd: een elektrische balansfiets.

Want lopen hoeven de jonge rijders met de eDrive-modellen immers niet. Beide fietsen zijn geconstrueerd rond een aluminium frame en een (vaste) voorvork. Het verschil zit ‘m in de  wielmaat. Zoals de naam al doet vermoeden maakt de 12 gebruik van 12-inch wielen, terwijl de 16 niet geheel verrassend op 16-inch wielen rolt. Ook de accu’s verschillen. De kleine fiets heeft een 2Ah-accu, de grote een accu van 4Ah. Beide batterijen hebben drie standen: Low, Med en High, die standen vertalen zich in een maximum snelheid van respectievelijk 8, 11 en 14 kilometer per uur bij de 12-, en 8, 12 en 21 kilometer per uur bij de 16 variant.

Ook is het gewicht (7,7 en 9 kilo) laag genoeg voor de jonge crosser om bij een schuivertje zelf de fiets weer rechtop te krijgen. Wel zo fijn voor de coureur én ouders!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.