Nieuws

KTM in Moto2

Net als KTM, Husqvarna en Pankl behoort WP Performance Systems tot de Cross Industries AG. Het hoofdkwartier van deze firma bevindt zich in het Oostenrijkse Munderfing, pal naast de KTM Factory Racing-divisie. Behalve de serieproductie van vering, koelsystemen, frames en uitlaten is de motorsport een van de belangrijke bedrijfsactiviteiten van WP. Afgelopen jaar won WP met Johann Zarco het Moto2 wereldkampioenschap voor het eerst. Daarbij werd gebruik gemaakt van in eigen huis ontwikkelde veersystemen. Geïnspireerd door deze samenwerking heeft de groep de twee bedrijven aangespoord om de handen ineen te slaan voor de voor de hand liggende, volgende stap in het gezamenlijke Moto2-project.

Stefan Pierer (CEO Cross Industries AG): “Het Moto2-project is voor ons erg belangrijk. Door onze groei en dankzij de langetermijninvesteringen zijn we nu in staat om de kloof in onze activiteiten op het gebied van Grand Prix wegrace te dichten. Jonge rijders kunnen hun eerste ervaringen opdoen in de Rookies cup, dan doorstromen naar ons eigen Moto3- team en dan promoveren naar de MotoGP-klasse via ons Moto2-project. Dit soort concepten op het gebied van de professionele racerij zijn in het verleden vaak al zeer succesvol geweest voor KTM en WP. In de toekomst willen we rijders voor ons MotoGP-project via onze eigen KTM Academy klaarstomen.

WP produceert voor KTM al enige tijd alle rijwielgedeeltes voor de Moto3-teams en voor de succesvolle Red Bull MotoGP Rookies Cup. Voor KTM’s MotoGP-project heeft WP veel van de extreem specialistische componenten ontworpen, tot aan het frame toe. De WP Race-afdeling ontwikkelt nu een complete motorfiets voor het wereldkampioenschap Moto2. De eerste rijtest heeft inmiddels plaatsgevonden op het Spaanse circuit van Almeria.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...
Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws