Nieuws

KTM helpt kleine Dukes over Euro5-horde

KTM heeft haar kleine Dukes ook over de Euro5-horde geholpen. Zowel bij de 125 Duke als de 390 Duke is dat gelukt zonder dat de vermogenscijfers eronder geleden hebben. Ook qua design is er niets aan de motoren veranderd. Al mogen ze zich voor 2021 wel in een nieuwe kleurstelling hullen.

Omdat de ingenieurs van KTM de update zonder vermogensverlies hebben kunnen doorvoeren, schrijft de 125 wederom een top van 15 pk en 12 Nm koppel in de boeken. Bij de 390 is het 44 pk en 37 Nm koppel. Beide modellen zijn voor 2021 overigens ook uit te rusten met een optioneel beschikbare quickshifter.

Bij de kleurstellingen heb je bij de 125 Duke keuze uit grijze of zwarte kuipdelen. Deze worden in beide gevallen gecombineerd met een oranjekleurig frame. De grijze variant heeft zwarte gietwielen, terwijl de de zwarte variant oranje wielen heeft.

De KTM 390 Duke mag zich voor 2021 in het wit en grijs hullen. Ook bij deze motor is het hoofdframe in beide gevallen oranje. Verder wordt de witte versie met zwarte velgen geleverd, en de grijze met oranje.  Hoeveel de vernieuwde Dukes gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws