Nieuws

KTM geeft 890 Adventure R update

Ook KTM neemt alvast een voorschot op 2023 en lanceert een vernieuwde 890 Adventure R. Naast een rits technische upgrades valt met name het nieuwe neusje op, dat nu veel meer een eenheid met de machine als geheel vormt.

Wat de vering betreft heeft KTM met een schuin oog naar de setup van haar 450 Rally gekeken. De WP-vering op de nieuwe 890 Adventure R, met volledig instelbare WP XPLOR voorkvork en XPLOR PDS achterschokdemper, heeft een andere setting gekregen voor een beter rijgevoel. Andere invloeden van die 450 Rally zijn terug te vinden in nieuw vormgegeven stroomlijndelen en de benzinetank, wat de aerodynamica en ergonomie ten goede moet komen. En uiteraard ook in dat neusje, dat nu een wat lager ruitje heeft en mede door een hoger gepositioneerd voorspatbord meer in harmonie is met de rest van de machine. Ook de carterbescherming is trouwens nieuw.

Ook nieuw is het 5 inch TFT-display met standaard USB-C-aansluitingen en nieuwe pictogrammen en graphics, die navigeren tussen de diverse menu’s verder moeten vergemakkelijken. Ook heeft de geïntegreerde turn-by-turn-navigatie een update gehad. Ook staat de nieuwe 890 Adventure R standaard op nieuwe rubbers, Mitas Enduro Trail+, die iets meer offroad-georiënteerd zijn dan de voorgaande banden.

Ook is het ABS-systeem gemodificeerd en is het Offroad-ABS gelinkt aan de Offroad-rijmodus en optioneel de Rally-rijmodus. En over modi gesproken: een leuke gimmick is dat je de eerste 1.500 kilometer in het zadel van de nieuwe 890 Adventure R de beschikking hebt over de Demo-modus. Een soort van open modus waarin je de beschikking hebt over alle software-specs die voorhanden zijn voor dit model. Je kunt alles dus eerst eens rustig uitproberen voor je definitief beslist welk van deze opties je al dan niet wilt behouden, slim…!

Klik hier voor een vergelijkingstest van de huidige 890 Adventure R tegen de standaard 890 Adventure én de Husqvarna Norden 901.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws