Nieuws

KTM gaat haar 790’s ook op de Filipijnen bouwen

KTM heeft in juni van 2017 een fabriek op de Filipijnen geopend. In eerste instantie voor de productie van de KTM 200 Duke, 390 Duke, RC200 en RC390. Sinds kort rollen er ook dieper ademende machines van de band, want KTM laat weten er nu ook 790’s te produceren.

Het doel hiervan is de wereldwijde oriëntatie van KTM onderstrepen, aldus het bedrijf. De vraag naar motoren met een grotere cilinderinhoud wordt in deze landen namelijk steeds groter. Door het 790-gamma, bestaande uit de 790 Adventure, 790 Adventure R en 790 Duke, nu ook op de nieuwe productielocatie te produceren betekent dat de prijs van de motoren een stuk goedkoper kan worden in Azië door de lagere productie- en transportkosten.

Of Europa op den duur ook gaat profiteren van die lagere productiekosten, of dat de 790’s die nu in de Filipijnen geproduceerd worden alleen voor de Aziatische markt bestemd zijn, is niet helemaal duidelijk. Te meer omdat KTM modellen als de 390 Duke en afgeleiden nu ook al ver buiten Oostenrijk laat produceren. In het geval van deze modellen door Bajaj dat gevestigd is in India.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.