Nieuws

KTM gaat haar 790’s ook op de Filipijnen bouwen

KTM heeft in juni van 2017 een fabriek op de Filipijnen geopend. In eerste instantie voor de productie van de KTM 200 Duke, 390 Duke, RC200 en RC390. Sinds kort rollen er ook dieper ademende machines van de band, want KTM laat weten er nu ook 790’s te produceren.

Het doel hiervan is de wereldwijde oriëntatie van KTM onderstrepen, aldus het bedrijf. De vraag naar motoren met een grotere cilinderinhoud wordt in deze landen namelijk steeds groter. Door het 790-gamma, bestaande uit de 790 Adventure, 790 Adventure R en 790 Duke, nu ook op de nieuwe productielocatie te produceren betekent dat de prijs van de motoren een stuk goedkoper kan worden in Azië door de lagere productie- en transportkosten.

Of Europa op den duur ook gaat profiteren van die lagere productiekosten, of dat de 790’s die nu in de Filipijnen geproduceerd worden alleen voor de Aziatische markt bestemd zijn, is niet helemaal duidelijk. Te meer omdat KTM modellen als de 390 Duke en afgeleiden nu ook al ver buiten Oostenrijk laat produceren. In het geval van deze modellen door Bajaj dat gevestigd is in India.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws