Nieuws

KTM en Varta gaan samenwerking aan

De Pierer Mobility Group, moederbedrijf van KTM, Husqvarna en GasGas, heeft een overeenkomst gesloten met accufabrikant Varta. Samen willen de bedrijven efficiënte accusystemen voor elektrische tweewielers gaan ontwikkelen.

Kort nadat de Duitse accufabrikant Varta liet weten te starten met de productie van accu’s voor elektrische auto’s, kondigt de Oostenrijkse Pierer Mobility Group ook een strategische samenwerking met Varta aan. Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van batterijsystemen voor elektrische motoren. De focus ligt daarbij op batterijplatforms voor voertuigen met een topvermogen van 250 Watt tot 20 kW, om een hoge actieradius en prestatie te bereiken. De partners zien beide groot potentieel voor de ontwikkeling van een platformbatterij voor lichte elektrovoertuigen op het gebied van 48-volttechnologie.

De samenwerking zal bestaan uit onderzoek, ontwikkeling, productie, gezamenlijke marketing- en verkoopactiviteiten en een terugname- en recyclingprogramma voor batterijen. KTM en Varta willen met de samenwerking een sterk signaal in- en buiten Europa afgeven. De eerste resultaten van de samenwerking, een elektrische scooter van Husqvarna, is gepland voor 2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws