Nieuws

KTM 790 Duke terug van weggeweest

In 2017 presenteerde KTM de Duke 790 en sindsdien verkocht het 29.000 exemplaren. Vorig jaar kreeg de scherp gelijnde naked 100cc meer en sindsdien gaat de Duke door het leven als 890. Dit jaar is de Duke ook weer als 790 terug om het gat tussen de 390 en 890 te vullen.

Het tweecilinderblok is over de gehele wereld goed voor 105 paarden en 87 Nm. In Europa beschikt de naked echter over 95 pk, wat een A2-variant mogelijk maakt. Verder beschikt de 790 volgens KTM over het echte Duke-DNA: licht, wendbaar en sportief dankzij de sportieve geometrie en Apex-vering van WP.

Op het gebied van elektronica blijft de twin niet achter. Het elektronicapakket bestaat onder andere uit bochten-ABS en -tractiecontrole, drie rijmodi, vijf inch TFT-scherm en ledverlichting. Vind je dat nog niet genoeg, dan heb je nog de keuze uit een aantal opties als quickshifter (omhoog en omlaag), cruisecontrol, Motor Slip Regulation (MSR), Track mode en handsfree connectie met de KTM My Ride-app. De 790 Duke is vanaf juni beschikbaar in de kleuren oranje en grijs. Meer info: www.ktm.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws