Nieuws

KTM 690 SMC R en Enduro R per direct verkrijgbaar

De nieuwe KTM 690 SMC R en Enduro R staan vanaf nu bij de dealer. Dat heeft KTM bekendgemaakt. De dikke SMC690 eenpitter maakt na een jaartje afwezigheid namelijk zijn rentree in het KTM-gamma, en wel in twee versies.

KTM en dikke eencilinders zijn net zo nauw met elkaar verweven als Nederlanders met kaas, of Oostenrijkers met Wienerschnitzels om het geografisch wat treffender te schetsen. De spoeling in het KTM-gamma op dat vlak was het laatste jaar akelig dun, je had de 690 Duke, maar daarmee hield het ook op.

Tot nu, want sinds dit jaar vind je het blok ook tussen de framebuizen van twee bekende gezichten: de 690 SMC R en 690 Enduro R. Beiden voor een vanafprijs van € 13.599,-. In de SMC R is de 693 cc eencilinder goed voor 74 pk niet bekend, wel het maximale koppel, dat met 73,5 newtonmeter piekt bij 6.500 toeren. Verder is de supermoto voorzien van instelbare tractiecontrole (twee standen, uitschakelbaar), een slipper koppeling en een uitschakelbaar bochten-ABS met supermoto mode. Het drooggewicht van de machine bedraagt een heel aangename 147 kilo.

De Enduro R is in de basis identiek aan de supermoto, kan eveneens bogen op 74 pk en 73,5 newtonmeter koppel, kreeg alleen een meer offroad-waardige aankleding bestaande uit onder meer een 21 inch voor- en 18 inch achterwiel en andere vering met langere veerwegen.

Hoe beide machines rijden? Dat lees je binnenkort in MotoPlus!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws