Nieuws

Kopen via Internet

Henry zocht een R90S.
De motor van zijn dromen vond hij op Internet. Het feit dat de Beier in het diepste zuiden van Limburg stond was geen probleem. Er werd gemaild. Er werd gebeld. Henry had als Gelders talenwonder wat moeite met het uniek bronsgroene eiken dialect van de verkoper.

Maar de zaak was duidelijk. De motor was in topstaat, de prijs gezet. Henry zei dat hij met aanhanger vol geld zuidwaarts zou reizen. Zijn Lief ging mee.

Limburg kent blijkbaar ook zijn achterstandswijken. Er stonden oude ijskasten en scharrige aanhangertjes langs de stoep en in de tuinen. Rafelige vitrages voor ramen. Veel kinderen die op straat ietsten. Rommel in de goot. Toen de dame in de Garmin vertelde dat het eindpunt was bereikt stopte Henry ter hoogte van een diep doorleefde BMW R 90/6. Hij en zijn Lief voelden zich met zoveel geld bij zich niet op hun gemak in een wijk vol Tokkies. Vanuit een overwoekerde tuin kwam een dubbel getatoeëerde dik bebuikte inboorling met walrus brede bakkebaarden. De man groette joviaal en maakte een wijds armgebaar naar de BMW.

Henry dacht, niet bekend met Limburgse humor aan een grap. Het bleek geen grap. De troosteloze twin was de handel. Henry barste zowat van verbazing. Maar de foto’s? De mailwisseling? De telefoongesprekken? De gemoedelijkheid uitstralende Matthieu had er een redelijke verklaring voor.

Hij had de R 90/6 vaak geadverteerd. Zonder resultaat. Toen had hij een meesterplan bedacht. Hij had foto’s van een gerestaureerde R90S van het net geplukt en die op Marktplaats en Speurders gezet. Daar was prima op gereageerd. En okay, het was dan wel een andere motor, maar nu Henry er toch was kon hij hem net zo goed meenemen voor maar 1500 euro. Inmiddels stond er een krappe kring inboorlingen om de twee mannen heen. Blijkbaar vond het publiek de voorgestelde gang van zaken prima.

Henry’s Lief had in de deuren van de bus al op slot gedaan en ze hield de GSM klaar om te een-een-tweeen. ‘Henry schatte de zaak in. “Als jij de papieren haalt, dan pak ik het geld uit de auto en zet ik de aanhanger hier voor de stoep”. Dat leek de verkoper een strak plan. Hij liep de tuin in. Henry liep gecontroleerd onbezorgd kijkend naar de bus. Zijn Lief had de deuren al ontsloten. Henry startte de motor en liet voor het eerst van zijn leven de diesel niet de tijd om zijn olie rond te pompen of zijn gordel om te doen. Met een korte knerp van banden die doordraaiden over verwaarloosd plaveisel schoten de bus en de aanhanger voor uit. Twee locals moesten springen voor hun leven.

Pas op de rondweg zakte de spanning uit de schouders. De zaak werd geanalyseerd. Het was eigenlijk een best slim plan voor iemand die niet uit Gelderland kwam. Eenmaal thuus op d’oale grond werd de expeditie gevierd met een etentje bij de Griek in Doetinchem. Want Gelderlanders hebben niets tegen vreemdelingen. Alleen R90Ssen halen in Limburg? Dat doet Henry niet meer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws