Nieuws

Komt Meguro terug? Kawasaki legt naam vast

Motorbouwer Kawasaki heeft voor verschillende markten de modelaanduiding Meguro vast laten leggen. Willen de Groenen het motormerk van weleer nieuw leven inblazen? Het heeft er in ieder geval alle schijn van.

Meguro en Kawasaki zijn immers geen vreemden van elkaar. Meguro werd in 1937 als zelfstandige motorbouwer opgericht, om in de jaren 60 – na een lange samenwerking – volledig op te gaan in Kawasaki. In de tussentijd was Meguro onder meer betrokken bij de oprichting van Kawasaki’s W-lijn. Een gamma dat de Japanners in 1999 nieuw leven inbliezen met de W650.

In 2011 werd deze W650 vervangen door de W800 en zeven jaar later was daar de W800 Café. Kijkende naar de nieuw vastgelegde naam en de connectie met Kawasaki’s W-lijn, is goed mogelijk dat we binnenkort nog een versie van de W800 kunnen verwachten. Aan de andere kant is het ook niet ondenkbaar dat Kawasaki de naam als overkoepelende naam voor haar retro-modellen gaat gebruiken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.