Nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een teaserfoto was te zien hoe Flasch een wit doek van een afgedekte, nog geheime nieuwe motor optilde. 

Eerder deze maand maakte Flasch op Instagram een tweede teaserfoto openbaar van een grote boxer-naked. Dit keer was de rechtercilinder van de 1800cc-boxer van achteren te zien, met daarboven een aluminium tank, waarvan de vorm doet denken aan de R nineT-tank. Een dag later, 

toonde BMW de conceptmotor voor het eerst in zijn geheel, zij het met achtergrondverlichting en dus veel schaduw. Maar duidelijk herkenbaar is dat het niet om een cruiser gaat, maar dat de machine een bobberachtige achterzijde heeft met een schijnbaar vrij zwevend solo-zadel boven de schokdemper.

Slechts een paar uur na de eerste post in april van Markus Flasch op Instagram met de eerste teaserfoto verstuurde BMW een persbericht voor het Concorso d’Eleganza 2024, met daarin een andere aankondiging van BMW Motorrad verstopt tussen klassieke auto’s op vier wielen: ‘Rock’n’Roll op twee wielen’ als wereldpremière. Dit is waarschijnlijk een showmotor, of beter gezegd de conceptstudie die Flasch aankondigde – voor een nieuw groot boxermodel op basis van de R18. Het Concorso d’Eleganza start op vrijdag 24 mei 2024 en de onthulling van de BMW showmotor is aangekondigd voor 19.00 uur.

Het valt nog te bezien of het nieuwe model wordt geïntegreerd in de R18-familie en gewoon een specifieke extra aanduiding krijgt, of dat het helemaal een eigen naam krijgt. Het eerste R18-model werd al in 2020 geïntroduceerd onder het motto ‘Rock’n’Roll’, tot en met de ‘Rock’- en ‘Roll’-modi op het display. Naar verluidt is het nieuwe concept eerder een klassieke naked bike in de lijn van de R nineT en zijn opvolger, de R12 nineT.

In plaats van de luchtgekoelde 1200cc-boxermotor hangt er nu dus een luchtgekoelde 1800cc-boxer in het frame van de, laten we het ‘m voor het gemaak maar de BMW R18 nineT noemen.

Zoals gezegd: op 24 mei 2024 om 19.00 uur, tijdens het Concorso d’Eleganza in Italië, zal BMW meer onthullen over dit hete hangijzer – en een spectaculaire showmotor onthullen. We houden je natuurlijk op de hoogte! 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws