Nieuws

Koekje van eigen deeg

Ooit regelde de Amerikanen een stuk wetgeving waardoor de beschermd werden tegen de import van Japanse motoren boven de 700cc.

En nu? Nu zijn het de Japanners die bescherming vragen. Want Japan voelt de hete adem van Korea in zijn nek.

In een gezamelijke verklaring hebben Toshiyuki Shiga, voorzitter van de Japanse Associatie van Auto- en motorfabrikanten (JAMA), en Koichiro Nishihara, president van de unie van vakbonden in de Japanse automotive industrie (CJAWU), de Japanse regering opgeroepen voor een daling van de koers van de Japanse Yen te zorgen.

De Japanse economie lijdt nog steeds onder de gevolgen van stormen, aardbevingen, tsunami’s en kernrampen. Maar de economie kruipt uit het slop.  Maar daarbij is de huidige koers van de Yen is de hoogste in vier maanden, waardoor de export afneemt. De belangrijke industrievoormannen maken zich grote zorgen om een zojuist ondertekende handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Korea. Dit is deels omdat een soortgelijke overeenkomst tussen Japan en Europa uitblijft en deels omdat de Koreaanse Won juist wel sterk in waarde gedaald is ten opzichte van de Euro, waardoor de prijzen van Koreaanse producten in Europa zullen dalen.

Korea staat – ondanks het feit dat de Hyosungs hier niet aan de straatstenen zijn te slijten, bekend om haar snel groeiende, kwalitatief sterke automotive productie.

Volgens de topmannen van JAMA en CJAWU zal bij uitblijven van een waardedaling van de Japanse Yen de Japanse industrie en wergelegenheid in in gevaar komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws