Nieuws

KNMV wil vanaf 1 juli weer racen en crossen in Nederland

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) wil, samen met Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF), dat er vanaf 1 juli weer geracet en gecrost kan worden in Nederland. Uiteraard onder strikte voorwaarden en volgens alle geldende coronamaatregelen.

Om dat voor elkaar te krijgen hebben de KNMV en KNAF samen een protocol opgesteld voor de organisatie van alle motor- en autosportwedstrijden die door beide organisaties zijn erkend en goedgekeurd. Het protocol voldoet volgens de clubs aan de RIVM-richtlijnen en uitgangspunt dat een eventuele versoepeling van regels nooit mag leiden tot een terugval in de coronacrisis.

Want om op 1 juli weer te mogen racen, is zo’n versoepeling wel nodig. Eigenlijk zijn alle sportwedstrijden in Nederland tot 1 september nog taboe. Trainingen zijn al wel toegestaan. Omdat er in het geval van motor- en autosport weinig verschil bestaat tussen een trainingssituatie en een daadwerkelijke wedstrijd, moet het volgens de KNMV en KNAF mogelijk zijn deze races weer toe te staan.

Auto- en motorsport zijn namelijk geen contactsporten en de deelnemers dragen altijd beschermende kleding en een helm. Het risico op besmetting is daardoor, zo laten beide partijen weten, nihil en zeker niet groter dan tijdens een training.

Of het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee gaat in deze zienswijze, moet nog blijken. Het voorstel van beide organisaties ligt ter goedkeuring op het ministerie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws