Nieuws

KNMV Kampioenshuldiging

Barry Veneman heeft afgelopen zondag de Hans de Beaufort Beker overhandigd gekregen. De Suzuki-coureur kreeg de meest prestigieuze KNMV-prijs niet alleen vanwege zijn achtste plaats in het WK Supersport, maar ook vanwege zijn ambassadeursrol voor de motorsport. Zijn achtste plaats in het WK leverde hem de status van A-sporter op bij het NOC*NSF. Veneman was de eerste wegracer in zeven jaar die zijn naam bij mag laten schrijven. Jurgen van den Goorbergh ging de man uit Dalfsen voor in 2000.
De KNMV roemde Veneman vanwege zijn loyaliteit jegens de bond, zijn inzet, zijn hulpvaardigheid en zijn veelzijdigheid. Veneman toonde zich zeer verrast. “Dit is heel speciaal, ik voel me zeer vereerd”, aldus een glunderende winnaar. “In 1997 was ik hier voor het eerst en toen werd hij niet uitgereikt. Het is dus wel bijzonder. Ik ben dan wel achtste geworden in het WK, maar ik had lang uitzicht op de vijfde of zesde plaats. Dus eigenlijk was het niet goed genoeg. Ik denk dat ik het wel goed heb gedaan naast de baan. Volgend jaar wil ik presteren. Ik wil, moet en zal op het podium en dan hopelijk in 2009 naar het WK Superbike.”
Speedway- en grasbaankampioen Jannick de Jong werd als winnaar van de Ben Majoor Trofee uitgeroepen tot de meest belovende jonge sporter tot 23 jaar. De 20-jarige De Jong werd afgelopen seizoen ook keurig elfde in het WK Langebaan. Het grasbaanzijspanduo William en Nathalie Matthijssen kregen de Baansportbokaal. Broer en zus Matthijssen werden in 2007 Europees kampioen grasbaanzijspan en namen in 2005 ook al de Baansport Trofee mee naar Drenthe. Gerrit ten Kate werd volledig terecht met de Henk Vink Trofee beloond vanwege zijn verdiensten in het WK Supersport en WK Superbike. Voor het Ten Kate Team was 2007 een topjaar met wereldtitels in het WK Superbike voor James Toseland en in het WK Supersport voor Kenan Sofuoglu.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws