Productnieuws

Knipperverklikker

Heel herkenbaar, je bent afgeslagen en vergeet vervolgens om je knipperlicht uit te zetten. Overkomt iedereen wel eens, maar dat hoeft niet meer.

Elektronica-student Nicolas Rogers heeft namelijk deze Indimate uitgevonden, een elektronisch kleinood dat bij een geactiveerd knipperlicht een akoestisch signaal over de headset geeft. Via de bijbehorende app kan onder meer de geluidsterkte, duur en toonsoort worden bepaald. Vergeet je het knipperlicht uit te schakelen, dan blijf je die toon dus constant horen. Geinige optie is de zogenaamde stereo-functie, waarbij je bij een actief linker- of rechterknipperlicht ook enkel over de desbetreffende headsetspeaker een geluidssignaal hoort.

De kleine unit kan overal op de motor worden geplaatst en het aansluiten is volgens de bedenker een koud kunstje. Kwestie van vier kabels aansluiten (aan plus, min, linker- en rechterknipperlicht) en eenmalig koppelen aan app en headset. Vervolgens worden de verbindingen automatisch opgestart, je hoeft dus niet elke keer de app te openen wanneer je de motor opnieuw start. Zeker voor rijders die vaak hun knipperlicht vergeten uit te zetten best een handig hulpmiddel. Goedkoop is ‘ie met een verkoopprijs van € 149,95 overigens niet echt. Info: www.indimate.info

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws