Nieuws

Kleurrijke retro voor Moto Guzzi

De V7-familie krijgt sportieve uitbreiding met de V7 Stone Corsa. Al zit het sportieve van deze retro vooral in zijn voorkomen.

De geboorte van V7 Stone Corsa was mooi uitgerekend tijdens het Moto Guzzi Open Huis van 2023. Natuurlijk haalt Moto Guzzi er met liefde nog eens de klassieke en ondertussen stokoude V7 bij om de familiebanden te onderstrepen. Het sportieve van de originele V7 komt terug in het zadel. Dat oogt als een enkelzitter, maar kan wel degelijk een passagier dragen. Een afdekkapje is voor puristen als accessoire te koop. De tweekleuren kleurstelling valt direct in het oog en dat geldt ook voor het veelvuldige gebruik van zwart.

Natuurlijk is er ook dat kleine stuurkuipje dat doet denken aan de V7 Racer van een paar jaar geleden. Dat je aan boord van een Corsa zit, kan niemand ontgaan door het speciale naamplaatje op de bevestiging van het stuur. Deze ‘sportieveling’ heeft overigens geen clip-ons, maar een bovenop de kroonplaat gemonteerd stuur.

Moto Guzzi heeft naast deze nieuwkomer ook de V7 Stone, V7 Special Edition en V7 Special in het programma. Het blok is vanzelfsprekend een tweekleps luchtgekoelde 90° V-twin die 853 cc meet. Dat is goed voor 65 pk en 73 Nm. Droog weegt de meest eenvoudige V7 (Stone) 198 kilo. Die cijfers maken duidelijk dat de sierlijke V7-retro’s het vooral van hun gemoedelijke karakter moeten hebben en – ondanks hun familiegenen – geen sportmachines zijn.

Prijzen en levertijden zijn nog niet bekend, maar die vind je het eerste op de website van Moto Guzzi Nederland. Nieuwsgierig wat we van de kwaliteiten van een V7 vinden? Lees hier de test terug.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws