Nieuws

Kleine update voor 2023 KTM 1290 Adventure S

Een nieuwe KTM 1290 Super Adventure S voor 2023? Nou, niet helemaal. Het Oostenrijkse allroad-kanon krijgt een paar kleine updates en nieuwe kleuren.

Die modificaties vergroten vooral het reispotentieel van de 1290 Super Adventure S, want de ’S’ heeft een aangepast navigatiesysteem. De KTMConnect App voorziet nu in zogeheten Turn-by-Turn+-navigatie en waypoint-markers. Je hoeft tijdens een ritje dus niet langer te stoppen om zaken op je mobiele telefoon in te stellen. Daarnaast heb je middels het 7 inch TFT-display en de verlichte menuknoppen op de linker stuurhelft nu ook toegang tot muziek op je telefoon en tot ‘favorieten’ als het gaat om telefoontjes. 

Verder is de 1290 Super Adventure S vooral heel erg 1290 Super Adventure S gebleven en daar was eigenlijk ook niets mee. Even ter opfrissing: een 160 pk en 138 Nm sterke LC8 V-twin, Euro5-proof uiteraard, een lichtgewicht frame van chroommolybdeen stalen buis, semi-actieve vering van WP, moderne elektronische hulpsystemen en diverse rijmodi en standaard adaptieve cruise control. Nieuw zijn wel de kleuren: oranje/zwart en grijs. Een prijs voor de nieuwe 1290 Adventure S is nog niet bekend. Klik hier voor alle info.    

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws