Nieuws

Klassieke cross!

Op zondag 18 september a.s. vindt in samenwerking met de Dutch Pré 70 Motocrossclub de finale plaats van het NK Classic 50cc Motocross 2011 te Kolhorn (NH).

De organisatie van dit evenement is in handen van de Niedorper Motorclub te Kolhorn.

De laatste jaren werden er al verscheidene initiatieven genomen door o.a. motorclubs uit Noord-Holland en het zuiden van het land om deze Classic 50cc Motocrossklasse nieuw leven in te blazen. Afgelopen winter is er nu een landelijke competitie tot stand gekomen door de Dutch Pré 70 Motorcrossclub, gehuisvest in Arnhem, die ook de belangen behartigt van Classic crossmotoren tot het bouwjaar 1 januari 1974. Daarbij is ook een technische commissie samengesteld en er is een reglement opgesteld.
Dit NK Classic 50cc Motocrosskampioenschap bestaat uit totaal zes wedstrijden, verspreid over heel Nederland en waarvan 80% van de manches zullen tellen voor het netto resultaat. In de praktijk betekent dit dat de slechtste twee resultaten geschrapt mogen worden.

De finale in Kolhorn belooft uiterst spannend te worden, na vijf wedstrijden hebben nog vijf rijders zicht om kampioen te worden. Het verschil tussen deze vijf rijders is bruto slechts 25 punten en wetende dat er per manche 50 punten zijn te verdienen, is er natuurlijk nog van alles mogelijk. Bart de Rooij uit Wijk bij Duurstede gaat met zijn Gebben Kreidler aan leiding met 416 punten, gevolgd door Richard Drooge uit Oudendijk op Gebben Kreidler met 413 punten, Johan Kistemaker uit het plaatselijke Kolhorn op een Gebben Kreidler met 406 punten, Ferry de Boer uit Wijk bij Duurstede op een Homoet Kreidler met 394 punten en Niels Kistemaker eveneens uit het plaatselijke Kolhorn op een VHS Kreidler met 391 punten. Van deze vijf rijders staat Richard Drooge er na vijf wedstrijden netto het beste voor, maar alles is nog mogelijk in deze laatste wedstrijd. Vooral de jonge Niels Kistemaker is de laatste tijd erg goed op dreef, want hij wist de laatste vier manches allen winnend af te sluiten.

De Niedorper Motorclub die deze Classic 50cc wedstrijd organiseert in samenwerking met Sietse Veen, fervent Classic 50cc grasbaanrijder, zag deze wedstrijd de laatste acht jaar uitgroeien tot een waardige klassieker met ruim 45 deelnemers.

Adres circuit: De Strook 5, 1767 BW Kolhorn

Aanvang trainingen: 10.00 uur

Aanvang wedstrijden: 12.00 uur

Voor verdere info zie www.classicmotorsport.org of https://www.niedorpermotorclub.nl/

Bron: Dutch Pré 70 Motocrossclub, M. Hermans

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws