Nieuws

Klassiek racen in Joure

Op uitnodiging van de dit jaar 40 jaar bestaande vereniging MC Flying Boetoe uit Joure komt de vereniging “Classic Racing Team – CRT naar Joure op 8/9 juni a.s tijdens de Supermotoraces Fryslan. Het team bestaat uit ongeveer 180 leden waarvan er naar alle waarschijnlijkheid een 100- tal naar Joure komen, uiteraard met hun klassieke race motoren. Een primeur voor Joure en een spektakel om zeker niet te missen!!!

Motorsport door de jaren heen,

Het Classic Racing Team stelt zich ten doel een beeld te geven van de wegrace sport tussen de tweede wereldoorlog en de jaren zeventig.
U kunt de sfeer beleven zoals in de vervlogen jaren van Mike Hailwood, Agostini, John Certice, Jim Redman, en niet te vergeten Barry Sheene, klinkende buitenlandse namen maar ook van de nationale helden als Henk van Kessel, Jan de Vries, Jack Middelburg, Boet van Dulmen, Mark Schouten wiens zoon inmiddels in de WK Supersport 600 hoge ogen gooit!. Bijna teveel om op te noemen. Met veel passie en overtuiging wordt de klassieke wegrace sport in stand gehouden.

Prachtige machines: Goud van oud!!

Even terug naar toen, de motoren waar het mannen- maar ook menig vrouwenhart sneller van ging kloppen. Merken als MV Augusta, Laverda, Norton ,BSA, Moto Guzzi, maar ook de lichtere machines, als Kreidler, Maico, Garelli, Benelli en veel, veel meer. Prachtig om te horen en te zien. Zowel de solo machines als zijspannen kunt u bewonderen.

Demoritten en wedstrijden

Het Classic Racing team zal op zaterdagmiddag na de training van de Supermotoraces een volledig wedstrijdprogramma draaien wat bestaat uit 7 verschillende klassen.
Zondagmiddag verzorgen zij een tweetal demonstratie races. Meerdere klasses, flitsende acties, sport en spektakel, kortom Classic motorsport van de bovenste plank. U kunt dit meemaken tijdens Supermotoraces Fryslan.
Dus zaterdag 8 juni vanaf 12.00 uur training Supermotoraces en aansluitend wedstrijden Classis Racing Team. Zondagmiddag 9 juni vanaf 13.00 uur wedstrijden Supermotoraces en een tweetal demonstraties Classis Racing Team. Dit alles op circuit De Woudfennen.
( foto solo machine)

Supermotoraces Fryslan – Meer dan Supermoto – Ook MC Flying Boetoe!!

De MC Flying Boetoe organiseert voor de 5e keer dit motorsport spektakel op 8/9 juni a.s.
Kijk op de website www.supermotofryslan voor meer informatie, en veel meer motorsport!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws