Nieuws

Keep America beautiful

Globalisering heeft zo zijn voors en tegens. Natuurlijk zijn er mensen die hoofdschuddend hebben afgehaakt toen ze hoorden dat Triumph Bonnevilles in Thailand gemaakt worden. Het feit dat BMW motorblokken bij het Chinese Loncin vandaan haalt is de hard core blauw-witten ook in het verkeerde keelgat geschoten. Maar blijkbaar kan bijna iedereen er mee leven.

Maar momenteel is er een stroming van uit een hoek waar relativeren een onbekend woord is: de kringen der Harley-Davidson liefhebbers. Die patriotten koesteren een groeiend ongenoegen over het feit dat een groeiend deel van America’s One and Only tegenwoordig in China en aangrenzende gebieden wordt gemaakt.

Dat de wielen tot nu toe uit Australie kwamen en veel voorvorken bij Showa vandaan komen, daar was met enige moeite mee te leven. Maar het HD management heeft besloten de Australische toko ook te sluiten en de wielen productie ook te outsourcen naar China waar al meer voor het roemruchte merk wordt geproduceerd. Je zou hier kunnen stellen dat de HD boekhouders en sales SEO’s  hier de basale eisen van hun klantenkring ontgroeid zijn.

Of misschien zijn ze toch slim en denken ze straks  in China meer Harleys te kunnen verkopen dan in de States. En dan is het handig wanneer je er al lokale fascilliteiten hebt.

Intussen is er in de US van A al een nieuwe stroming op gang gekomen: de verkoop van Harley spullen die in Amerika door Amerikanen gemaakt worden groeit voorspoedig.

www.AllAmericanHarleyParts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...
MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

19 juli, 2024

Met haar nieuwe Fireblade probeert Honda aan de macht te komen bij de superbikes. Om te kijken of dat is gelukt ...
Warmdraaien – De K van komkommer

Warmdraaien – De K van komkommer

18 juli, 2024

De ‘J’ van juli zit in de maand en dat betekent dat de ‘K’ van komkommer ook weer veelvuldig opduikt in het ...

Overig nieuws