Nieuws

Kawasaki Z900RS; klassiek in een modern jasje

Velen zullen zich Kawasaki’s Z1B uit 1974 nog goed voor de geest kunnen halen. De 79pk sterke vier-in-lijn werd gekenmerkt door de groene kleur met gele streep onder op de tank. Kawasaki’s Z900RS krijgt voor 2022, naast een aantal andere updates, precies diezelfde iconische kleurstelling.

Net als voorgaande jaren is de 2022-versie van de Retro Sport (RS) een klassiek ogende naked met moderne technologieën. De 998cc viercilinder is namelijk voorzien van onder andere tractiecontrole, verschillende rijmodi, radiale remklauwen en verschillende rijmodi. Het retro-aspect wordt, naast de groengele kleurstelling, vervuld door bijvoorbeeld de ‘Teardrop’-tank, gegoten en gepolijste wielen en koelvinnen onder het blok. Ook is er dit jaar weer een ‘Performance Edition’-kit beschikbaar met een Akrapovic-uitlaatsysteem van Titanium, een tankpad en engine sliders.

Wat de Z900RS gaat kosten is nog niet bekend, wél is duidelijk dat de 2022-versie vanaf medio november bij de dealer te bewonderen is. Meer info: www.kawasaki.nl  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws