Nieuws

Kawasaki Z900RS in 2025 in vroegere Zephyr-kleuren?

Kawasaki’s Z900RS is al jaren een van de meest populaire retro-motoren. En halverwege het jaar duiken doorgaans de eerste berichten op over de kleuren voor het nieuwe modeljaar. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering en de verwachting is dat we de RS komend jaar ondermeer gaan zien in de kleuren van de vroegere Zephyr.

Dat blijkt uit beelden die onlangs opdoken in Indonesië. Op de Indonesische website van Kawasaki verschenen tegelijkertijd twee nieuwe kleurvarianten, een voor de Z900RS en een voor de Z900RS Cafe. 

“Ino Red’ heet de kleurvariant van de Z900RS voor 2025, een donkerrode kleur gecombineerd met brede goudkleurige strepen en dunne witte strepen. Deze kleurcombinatie is afgeleid van de oer-Z-modellen uit de jaren zeventig en zagen we ook al eens op de luchtgekoelde Zephyr-modellen (400, 750 en 1100) voor de Japanse markt uit 2005. Destijds was de Zephyr in Europa al niet meer nieuw leverbaar.   

De iets sportiever gelijnde Z900RS Cafe met tophalf-stroomlijn zit in de Benelux niet meer in het gamma, maar is in een aantal landen nog wel nieuw verkrijgbaar, waaronder Indonesië. Daar is de Cafe er komend jaar in de nieuwe kleurvariant ‘Ebony’, zwart dus. Waarbij zwart in dit geval wordt gecombineerd met groen. 

Of de nieuwe kleur van de Z900RS ook naar Europa komt, ligt voor de hand maar is nog niet officieel bevestigd. Technische wijzigingen lijken er in ieder geval niet te zijn.  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws