Nieuws

Kawasaki met 338 achterwiel pk’s!

De naam Richard Fluttert zegt je wellicht wel iets. De Twentenaar was jarenlang actief als coureur in het ONK Wegrace en werd zelfs Superstock-kampioen, maar ook in MotoPlus 06-2010 kwam hij voorbij, en wel met een standaard al bijzondere Kawasaki Z1300 zescilinder, waarop hij ook nog eens een turbo had gebouwd.

Dat verhaal eindigt met de volgende woorden: “Dit was echt de laatste die ik heb gebouwd, na vijf stuks is het wel mooi geweest. Alhoewel, ik zou nog wel een keer een turbo willen bouwen op een injectiemotor. Ja, dat lijkt me wel een uitdaging!” Aldus geschiedde, zo blijkt een kleine tien jaar later. Wederom op een Kawasaki, en wederom op een dikke machine, dit keer een ZZR1400, die vanuit huis toch ook bepaald niet schraal bedeeld is qua pk’s. Waar de Z1300 een lichtende 200 pk leverde, doet de 1400 nog een héle flinke extra duit in het zakje: 381 pk levert de vierpitter, 338 aan het achterwiel. Om dat te meten moest er zelfs een passagier achterop bij de rollenbank, omdat anders het achterwiel maar bleef doorslippen.

Een artikel met superlatieven kortom, des te meer bijzonder is het feit dat de Hengelose rijschoolhouder helemaal geen technische achtergrond heeft. Alles lezen over Fluttert en zijn groene kanon op twee wielen? Koop dan nu MotoPlus 17/2020.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws