Nieuws

Zoveel moet je betalen voor de nieuwe supercharged Z H2 van Kawasaki

Kawasaki heeft de prijs van haar supercharged naked met überbrute 200 pk bekendgemaakt. En die is, net als de motor zelf, met recht opvallend te noemen. In Nederland blijft de prijs namelijk onder de 20 mille. Met één euro om precies te zijn. Dus kun je het groene monster komende februari voor een prijs van € 19.999,- bij de dealer ophalen.

Even resumerend. Daar koop je dus een naked voor die qua vermogen en koppel komen exact overeenkomt met dat van de H2 SX. Dus 200 pk en 137 newtonmeter koppel, wat ‘m – op de bijna 3.000 euro duurdere Ducati Streetfighter V4 – een van de sterkste niet-gelimiteerde serieproductie naked bike ter wereld maakt. Serieuze cijfers, toch mikt nieuwe Z H2 niet enkel op een zeer select groepje uiterst ervaren rijders.

Zo heeft Kawaski voor een iets kortere eindoverbrenging, langere uitlaatbochten een en grote collectorbox zonder aparte schotverdeling gekozen. Ook is de kleptiming geoptimaliseerd voor een soepele acceleratie bij lage en middelhoge toerentallen. Daarnaast zit er een compleet arsenaal aan moderne hulpsystemen op. Alles samen maakt ‘m volgens Kawasaki geschikt voor een veel breder publiek. Aan boord zijn onder meer verschillende rijmodi, hellingshoekafhankelijk ABS en tractiecontrole, evenals wheeliecontrole.

Eveneens standaard: een up/down quickshifter, cruise control, led-verlichting en een modern TFT-dashboard met bluetooth connectiviteit, waarmee je met je smartphone een ware bibliotheek aan praktische en interessante informatie kunt oproepen. Net als bij de overige H2-modellen vormt een stalen vakwerkframe de basis van het rijwielgedeelte. Aan de voorzijde houdt een Showa BPF upside-down voorvork de boel in het gareel, die net als de achterschokdemper volledig instelbaar is. En ook fijn, in het voorwiel vind je een setje Brembo-M4-remklauwen, geen overbodige luxe met zo’n overdaad aan power achter de rechterpols.

De Kawasaki Z H2 wordt leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Metallic Matte Carbon Gray / Metallic Flat Spark Black, Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray/Mirror Coated Spark Black en Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black. Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws