Nieuws

Kawasaki maakt meer bekend over Eliminator 500 cruiser

In Azië is de Kawasaki Eliminator sinds dit jaar als 400cc—uitvoering verkrijgbaar. Komend jaar komt de cruiser ook naar Nederland, als 45 pk sterke Eliminator 500 en Eliminator 500 SE. 

Met dat vermogen wordt de keuze voor de A2-rijbewijshouder dus weer een stukje groter. De nieuwe cruiser is voorzien van een 451 cc metende paralleltwin, waarmee Kawasaki direct het gevecht aangaat met bijvoorbeeld de populaire Honda CMX500 (471 cc, 46 pk). Het vermogen van 45 pk levert de twin bij 9.000 toeren, het maximum koppel van 42,6 Nm bij 6.000 omwentelingen. Het blok is een doorontwikkeling van de krachtbron zoals we die ook in de Ninja 400 en Z400 tegenkomen. 

Het rijwielgedeelte is, cruiser-eigen, redelijk eenvoudig opgebouwd met een frame van stalen buis, een stalen swingarm met stereo-schokdempers en een 41mm-telescoopvork. De veerwegen voor en achter bedragen respectievelijk 120 en 90 millimeter en Kawasaki’s nieuwe cruiser rolt op een combi van een 18 inch voor- en 16 inch achterwiel. Andere cijfers: wielbasis 1.5020 millimeter, balhoofdhoek 60 graden en naloop 121 millimeter. Belangrijker voor een machine in deze categorie is de zithoogte en die is met 735 millimeter lekker toegankelijk gehouden. Daarnaast kun je met Kawasaki’s Ergo-Fit-zadels de zithoogte desgewenst nog verlagen tot 715 millimeter of juist verhogen tot 765 millimeter. 

Ook het gewicht van de nieuwe Eliminator 500 is met een rijklare 176 kilo aangenaam behapbaar en voor een cruiser zelfs licht te noemen. Wat uitrusting betreft zien we uiteraard het verplichte ABS en daarnaast led-verlichting rondom en een lcd-display met connectiviteit.  

Naast de standaard uitvoering komt er ook een SE-uitvoering met een eigen kleurstelling, een koplampkap, rubberen vorkbeschermers, een op het stuur geplaatste USB-C-aansluiting en een speciaal SE-zadel met karakteristieke stiksels.

De 2024 Eliminator 500-modellen staan vanaf januari bij de dealer in de kleuren Metallic Flat Spark Black (standaard) en Metallic Carbon Grey/Flat Ebony (SE). Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws