Nieuws

Kawasaki kondigt zes nieuwe modellen aan voor 2021

Nadat Kawasaki Noord-Amerika al en teaser-video online plaatste, komt nu ook de Europese tak van Kawasaki met een aankondiging. En die is veelbelovend, want het merk gaat liefst zes (ver)nieuw(d)e modellen presenteren.

Het eerste nieuwe model lijkt een dualsport-machine te zijn die voorzien is van gietwielen, maar zeker in staat moet zijn om ook offroad zijn mannetje te staan. Voor het tweede model lijkt Kawasaki richting een supermoto te hinten. In het tweede deel van de video zien we namelijk spaakwielen met bredere banden in combinatie met een vuile racebaan. Klinkt goed. Gezien het huidige gamma, is de kans groot dat het hierbij om een afgeleide vna de KLX 250 gaat.

Model drie en vier kunnen goed twee varianten van dezelfde motor zijn. Ook hiervoor haalt de Japanse fabrikant een racebaan aan. Het vijfde model is vermoedelijk een meer allroad-georiënteerde machine. Het gerucht gaat dat de KLR650 zijn herintrede gaat maken.

Waar we ook wel op durven gokken, is dat Kawasaki met een nieuwe ZX-10R gaat komen, die als zesde model de nieuwe line-up mag afsluiten. Deze motor heeft naar verluid een top van 200+ pk, is voorzien van winglets en dient uiteraard als basis voor de nieuwe WK Superbike-machine.

Als datum voor de nieuwe onthullingen zijn twee verschillende moment gekozen. De eerste is binnenkort al, op 12 oktober. Voor de rest van het nieuws moeten we wachten tot 23 november.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws