Nieuws

Kawasaki breidt supercharged-gamma uit met ongekuipte machine

In een korte, slechts 11 seconden durende, video heeft Kawasaki de komst van een nieuwe supercharged motorfiets aangekondigd. Het grootste nieuws daarbij is dat er geen H2, maar Z-logo te zien is. Het mag dus duidelijk zijn dat we binnenkort een bijzondere naked van De Groenen mogen verwachten.

Over mogelijke technische specificaties is nog niet bekend. Zodoende weten we niet of de nieuwe Z over dezelfde 988 cc vier-in-lijn als de H2 beschikt, of dat er een nieuw platform ontwikkeld is. Ook over het uiterlijk van de nieuwe machine is nog niets openbaar gemaakt. Het meest recente beeld van een naakte supercharged stamt namelijk alweer uit 2015 toen Kawasaki bovenstaande concepttekening van de Spirit Charger liet zien.

Kawasaki heeft momenteel vijf verschillende motoren in haar Z-gamma, dat bestaat uit de Z1000, Z900 (en de retro Z900RS), Z650, Z400 en Z125. Kijkende naar dit overzicht is de Z1000 de meest aannemelijke kandidaat voor een supercharged-update. Of dat inderdaad zo is, moet nog blijken. De verwachting is dat we op de EICMA in Milaan meer horen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.