Nieuws

Kaskraker Yamaha klaar voor 2023

Yamaha’s Ténéré 700 heeft zich ontpopt tot een ongekend succesnummer. Sinds 2019 zijn er meer dan 40.000 van verkocht. Met kleine aanpassingen is de Yamaha klaar voor 2023.

Als Yamaha lui achterover was gezakt en de Ténéré 700 ongemoeid had gelaten, was de allroad eerlijk gezegd nog altijd als zoete broodjes over de toonbank gegaan. Zo makkelijk maakt Yamaha er zich niet van af, maar de Ténéré 700 is zeker niet volledig op de schop gegaan.

Zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition zijn voor 2023 uitgerust met het nieuwe 5” TFT-instrumentenpaneel dat we kennen van de World Raid. In de ‘Explorer-schermmodus’ ligt de nadruk op de toerenteller. Het ‘Street-scherm’ heeft een meer conventionele uitstraling met ronde wijzerplaten in analoge stijl.

De 2023-modellen zijn uitgerust met een Communication Control Unit die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. De verbinding loopt via de Yamaha MyRide-app. Naast gebruikelijke zaken als inkomende oproepen, e-mails en tekstberichten, houdt de app ook belangrijkste parameters (afgelegde route, afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hoogteverschillen en nog meer) bij.

Het ABS-systeem van het huidige model kent alleen een AAN- en UIT-stand. Het 2023-model kent drie standen. Dit systeem – bekend van de World Raid – heeft een volledige AAN-, voorwiel AAN / achterwiel UIT- en volledige UIT-stand.

De nieuwe Ténéré’s zijn voorbedraad voor de montage van een optioneel Yamaha Quick-shifter-systeem. Verder hebben ze een minder kwetsbaar voorremhendel, LED-richtingaanwijzers en een USB-aansluiting die de eerdere 12V-aansluiting vervangt.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend. Wel dat er van de Ténéré 700, en dus niet van de Rally Edition, een 35 kW uitvoering komt in 2023.

Lees hier de meest uitgebreide test van de Ténéré 700 ooit.

Meer weten? Kijk dan op de website van Yamaha. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws