Nieuws

Kan de Honda Monkey nóg kleiner?

Honda heeft onlangs een nieuwe patentaanvraag ingediend waarin een kleine, op een Monkey-gelijkende, motorfiets wordt beschreven. Deze Mini-Monkey boert verder op het succes dat de Japanners hebben gehad met de revival van haar Monkey.

In 2018 beleefde de kleine motor, die zijn carrière begon als pretpark-attractie, zijn comeback. In de jaren daarvoor was de legendarische Honda al meermaals te zien als conceptmotor. Tot groot genoegen van de fans, die bij de uiteindelijke marktintroductie flink euforisch waren. Dat smaakte bij Honda overduidelijk naar meer, want niet veel later werd ook de traditioneel gestileerde Super Cub naar Europa gehaald.

Of deze Mini-Monkey daar de volgende afgeleide van is, is overigens nog niet bekend. Afgezien van de patentaanvraag is er namelijk nog niets bekend over de nieuwe motor van Honda. Daarnaast heeft Honda onlangs een hele hoop patentaanvragen ingediend, dus het is nog maar de vraag of al deze producten ooit echt op de markt zullen komen. Neemt niet weg dat een nóg kleinere uitvoering van Honda’s cultmotor zeker zijn fans zal vergaren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws