Nieuws

Kamervragen over motoragenten

Politiek Den Haag moet een oplossing verzinnen voor (wieler)evenementen die door een gebrek aan motoragenten niet doorgaan. De oplossing ligt voor het grijpen, maar wordt om onbegrijpelijke redenen tegengehouden.

VVD-Tweede Kamerlid Rudmer Heerema heeft dit keer schriftelijke vragen gesteld aan demissionair ministers Tamara van Ark (Sport) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over het gebrek aan motoragenten, maar het probleem is al ouder. In 2018, toen er werd bezuinigd op motoragenten, sloeg de Vereniging Organisatoren Wielerwedstrijden (VOW) al alarm. Tevergeefs allemaal tot nu toe.

Het pijnlijke voor alle organisatoren, die voor het tweede jaar op rij geen wedstrijden kunnen organiseren, is dat er een oplossing is voor het probleem.  Zo’n 250 gecertificeerde burgermotorverkeersregelaars (MVR’s) staan te trappelen om aan de slag te gaan als motard. Een Kamermeerderheid steunt dat plan zelfs. Tot verdriet van wielerkoersorganisaties is daar tot nu toe nog niets mee gedaan.
Wettelijk gezien mag momenteel alleen de politie een wielerwedstrijd begeleiden en dat frustreert VOW-secretaris Herman Brinkhoff. In NH Nieuws beklaagt hij zich: “Het is pure onwil van de politiek en de politie. Die komen met smoesjes, maar moeten accepteren dat ook burgers kunnen helpen. Als de wet wordt aangepast is er gewoon een oplossing voor het capaciteitsprobleem van de politie en kunnen koersen in het vervolg doorgaan”.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.