Nieuws

K1600 Motor van het Jaar!

Precies 3.736 MotoPlus-lezers brachten eind 2010 hun stem uit in de Motor van het Jaar-verkiezing. En na het tellen van al die stemmen bleek dat de nieuwe BMW K1600 zescilinder een zeer voortvarende start maakt: deze machine werd door de MotoPlus-lezers gekozen tot Motor van het Jaar 2011!
BMW’s succes in de markt resulteert daarmee nu ook in hun eerste verkiezing tot ‘Motor van het Jaar’. De K1600 is namelijk de eerste BMW die deze ereprijs krijgt, nadat in de eerdere drie MotoPlus-verkiezingen de Kawasaki 1400GTR (2008), de Aprilia RSV4 (2009) en de Honda VFR1200 (2010) de meeste stemmen kregen van de MotoPlus-lezers uit Nederland en België.
BMW Nederland toonde zich verheugd met de verkiezing tot Motor van het Jaar 2011 van hun nieuwe K1600. Erick Oberink, manager motorrad van BMW Group Nederland: “Natuurlijk zijn we daar blij mee. Heel erg blij zelfs. Ten eerste is dit een publieksverkiezing, waaraan erg veel mensen mee hebben gedaan, zodat je een waarheidsgetrouw beeld krijgt. De verkiezingsuitslag geeft goed weer dat de Europese merken in de lift zitten. En voor ons als BMW is het geweldig dat de nieuwe K1600 blijkbaar zo goed aanslaat. Als fabrikant start je zo’n project jaren eerder en dan maak je grote keuzes. In de jaren die dan volgen werkt iedereen met hart en ziel aan zo’n project, zeker als het zoiets totaal nieuws en afwijkends is als onze nieuwe zescilinder. Maar het gevaar bestaat dat je op het moment dat zo’n heel nieuw model dan uiteindelijk op de markt komt, de wereld er toch anders uitziet als aan het begin van zo’n project. Het is zeker bij zo’n bijzonder model als de K1600 dan ook reuze spannend hoe het model in werkelijkheid wordt ontvangen door de motorrijders. Deze eretitel is een geweldige stimulans en een bevestiging dat we als fabrikant de juiste keuzes hebben gemaakt. Deze oorkonde krijgt een mooi plaatsje in mijn kantoor en vanaf deze plek wil ik de MotoPlus-lezers bedanken voor hun keuze.”

In de bijlage kun je de complete top 25 uit de MotoPlus-verkiezing inzien.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws