Nieuws

Jullie hebben gekozen: dit is dé motor van 2018!

Nooit eerder wist een motor drie opeenvolgende jaren als winnaar in onze Verkiezing Motor van het Jaar uit de bus te komen. Tot nu. Want KTM heeft het geflikt. Ruim 90.000 mensen, waarvan liefst 5.500 uit Nederland, brachten hun stem uit in de Europese verkiezing, en wederom werd de KTM 1290 Super Duke GT tot beste motor verkozen.

Ook als we alleen naar Nederland kijken, is de motor de absolute winnaar. Liefst 5.500 MotoPlus-lezers hadden de fiets aan de top van hun lijstje staan. Niet verkeerd, aangezien er uit meer dan 200 motoren, verdeeld over negen categorieën, gekozen kon worden. Uiteraard pakte de KTM zowel in Nederland als in Europa ook de winst in zijn eigen categorie ‘Toer/Sporttoer’, die categorie werd door alle kiezers, zowel in Nederland als de rest van Europa, ook nog eens aangemerkt als de belangrijkste categorie, wat in de totaalwinst resulteerde.

Directeur Jeroen Punt (l) van KTM Nederland ontving ons met een grote grijns op zijn gezicht! Uit handen van MotoPlus’ Sebastiaan Horsman kreeg hij de oorkonde.

Vergeleken met afgelopen jaar verdrong de categorie ‘Naked Bikes’ trouwens de allroads/offroads van de tweede plek qua belangrijkheid, maar aangezien de naked-categorie de meeste motoren telt en de stemmen dus behoorlijk verdeeld zijn, kan de winnaar van deze categorie overall geen vuist maken.

KTM duikt in de verschillende categorieën vaker op als winnaar. Zo is het de Oostenrijkers gelukt naast de Toer/Sporttoer, ook de Allroad/Offroad en Naked Bikes op haar naam te zetten.

 

De winnaars per categorie:

  • Toer/Sporttoer: KTM 1290 Super Duke GT
  • Supersport: Ducati Paningale V4S
  • Chopper/Cruiser: Ducati Diavel/Carbon
  • Allroad/Offroad: KTM 1290 Super Adventure S/R
  • Crossover: Yamaha Tracer 900/GT
  • Naked Bikes: KTM 1290 Super Duke
  • Modern Classic: Kawasaki Z900RS/Café
  • 125 cc: KTM 125 Duke
  • Scooter: Yamaha T-Max 500 DX

Staat jouw favoriet er niet tussen? In MotoPlus 07/2018 staat de volledige uitslag.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.