Nieuws

Jouw zijspan op de bühne

Voor de premiere van de theaterproductie ‘Operatie Grensland’ is Willem op zoek naar een zijspancombinatie. Je kunt zelf wereldberoemd worden door zelf te sturen, maar er is ook een ervaren zijspanrijder aanwezig.

Omdat deze regering niet aan cultuur doet is er natuurlijk geen geld bij en voor de artiesten. Maar dit is natuurlijk wel een unieke kans om wat anders mee te maken dat een gewoon treffen. En wat vrijkaartjes zitten er vast wel in.

Je kunt contact opnemen via

www.buog.nl

Oh ja; de premiere is op 18 september.

De voorstelling:
September 2014 wordt bij grenspaal 14, op de oude Fries-Groningse grens, opnieuw historie geschreven.
In een enerverende theatervoorstelling, waarin het Friese theatergezelschap BUOG samen met het Groningse Peerd, onder zware druk van Den Haag een voorbeeld van innige samenwerking moet neerzetten, een pilot die moet leiden tot een fusie van de twee provinciën, loopt alles geheel uit de hand.

Een gevecht tegen Bommen Berend dat zal worden nagespeeld mondt uit in het aloude modder gooien tussen de beide theatergroepen want de ene wil een frisse voorstelling met motorsoldaten en laserguns, en de andere een historische veldslag met buskruit en kanonnen. De grenzen worden ver overschreden. Alle oude grappen en vooroordelen komen weer boven.

De dienstdoende afgezant uit Den Haag, die zowel Fries als Gronings bloed blijkt te hebben kiest, ondanks zware politieke druk, voor beide zowel de friezen als de groningers, waarna de voorstelling verandert in een echte veldslag.

Als de afgezant na deze blamage voor het Haagse tribunaal komt moet hij zijn verhaal vertellen en komen alle beelden en emoties tussen de Friezen en de Groningers in alle hallucinerende heftigheid terug.

Script: Els Buseman

Bewerking en regie: Philippien Bos en Pieter Stellingwerf

Vormgeving en licht: Kees Botman

Muziek: Robert van der Tol/Muzykpleats Atsje Lettinga

Kostuums: Aafje Horst

Techniek: Tjalling van der Werf Stagemaster

Spelers: Bas de Bruijn, Boukje van der Heide, Gert Groenewold, Henk Wierenga, Jan Krottje, Jan-Willem de Nas, Jildou Mulder, Josien Kragt, Lia Willems, Sierk Jan Schotanus, Wim de Boer, Rosa Kooi, Rolien Benedictus, Anneke Hamersma, Eke de Poel, Gerard Hoekstra, Wilma Braam, Xandra Stokkel

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws