Nieuws

Jos Pols (Pols Motoren) 2e WK-sleutelen Honda

Op de Honda Global Motorcycle Technician Contest 2023 pakt Jos Pols de tweede plaats terwijl zijn Belgische kompaan Nico Blanckaert net buiten het podium valt.

Pols nam zijn deelname aan het WK-sleutelen aan Honda-motoren in Japan uiterst serieus. “Ik ben altijd competitief ingesteld. Niet zozeer om mezelf te vergelijken met anderen, maar puur om het beste uit mezelf te halen. Dat facet heb ik doorgeduwd in mijn voorbereiding: ik trok gewoon 100% voorbereid naar Japan. Niks had ik aan het toeval overgelaten. Zo heb ik gigantisch veel aan E-learning en online trainingen gedaan en heb ik een pak opgestoken in de Honda Academy in Duitsland.”

De tweede plaats op het WK kwam dus niet zomaar uit de lucht vallen. “Op het WK lag de nadruk op onze vaardigheden: we kregen een motorfiets die volgens het scenario een jaar had stilgestaan. Een fictieve klant had er zelf al zonder succes aan gesleuteld en van nieuwe brandstof voorzien – maar ‘m niet meer had kunnen redden. Aan ons de opdracht om de motor opnieuw aan de praat te krijgen. Concreet waren er drie problemen die we binnen de 50 minuten moesten opsporen en verhelpen.”

De Belg Nico Blanckaert (Motorcenter Westhoek Veurne) blikt eveneens tevreden terug. “Uiteindelijk zat er voor mij persoonlijk helaas geen top-3 in. Al zal ik er niet ver af geweest zijn. Ach, als je er bij nadenkt, kan je er moeilijk rouwig om zijn. Er zijn over de hele wereld 89.000 geregistreerde Honda-mecaniciëns aan de slag. Dat ik al in dit selecte groepje van tien mecaniciëns ben geraakt, is op zich al een prestatie om trots op te zijn.”

 

Pols2Jos Pols, 36 jaar, 22 jaar ervaring
Huidige functie: chef werkplaats bij Pols Motoren
Titels: 1ste plaats National Honda Technician Skill Contest (2021), 1ste plaats European Honda Technician Skill Contest (2022), 2e plaats Worldwide Honda Technician Skill Contest (2023).

 

Blanckaert1Nico Blanckaert, 53 jaar, 30 jaar ervaring
Huidige functie: zaakvoerder en hoofdmecaniciën  Motorcenter Westhoek Veurne
Titels: 1ste plaats National Honda Technician Skill Contest (2000), 2de plaats European Honda Technician Skill Contest (2000), 1ste plaats National Honda Technician Skill Contest (2021), 3de plaats European Honda Technician Skill Contest (2022).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws