Nieuws

Jong talent scoort!

Motocrosser Davy Pootjes heeft een fabriekscontract getekend bij KTM. De talentvolle crosser en lid van de KNMV motocross-selectie leidt op dit moment het ONK motocross 85cc en staat ook bovenaan in het prestigieuze ADAC-kampioenschap in Duitsland.

Afgelopen juni stelde hij ook nog eens de titel veilig in het EK 85cc, afdeling Noord-West. Tijdens de finale in het Engelse Matterley Basin op 18 en 19 augustus, waar alle afdelingskampioenen aan de start komen, zal Davy Pootjes proberen om ook de Europese titel te veroveren.

Davy kwam echter al bij het Oostenrijkse fabrieksteam in het vizier toen hij in 2008 op de KTM Europees kampioen 65cc werd. In het persbericht laat KTM weten dat het ondertekenen van het fabriekscontract een ‘langdurig project moet worden om Davy uiteindelijk op te werken naar een plaats bij het KTM Factory Racing Team.’

Totdat het zover is, zal de 14-jarige motocrosser volledig ondersteund worden door de Oostenrijkse motorfabrikant.

In augustus begint Davy Pootjes te trainen op een KTM 125cc motor. Hij zal zich in het volgend seizoen zowel richten op het ADAC-kampioenschap, het ONK en het Europees Kamioenschap. Waarbij het laatste kampioenschap de hoogste prioriteit heeft.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws