Nieuws

Jonathan Rea gaat voor motorrijbewijs!

Zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea is bezig met het halen van zijn motorrijbewijs. Ja, je leest het goed! Eén van de snelste mannen ter wereld op twee wielen mag nog niet legaal op twee wielen de weg op. En dus vond Rea het hoog tijd om daar eens wat aan te veranderen(en het hele avontuur te filmen voor op YouTube).

De 34-jarige Rea had tijdens de lockdown vorig jaar al het plan om zijn CBT (Compulsory Basic Training, of ‘bijzondere verrichtingen’ zoals wij het hier kennen) te halen, maar had zijn theorie-examen nog niet gehaald. Hard rondjes rijden op het circuit zonder wegen van rechts is blijkbaar toch wat anders, de zesvoudig wereldkampioen deed namelijk al eens examen, maar zakte toen. En op het moment dat hij had besloten om zijn examen opnieuw te doen, zat het examencentrum dicht.

Inmiddels heeft Rea zijn theorie wél gehaald en mag hij dus bezig met zijn CBT. Hij heeft besloten het hele avontuur te filmen op YouTube, waar hij al een tijdje actief is. In de video is te zien hoe de Kawasaki-coureur eerst een stukje over de natte, openbare weg moet rijden (en achteraf verklaart dat het hem wat te hard ging) en de bijzondere verrichtingen uitvoert. De video vind je hier.  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.