Nieuws

John ‘Mr. TT’ McGuinness terug bij Honda

Na een uitstapje bij Norton en Kawasaki is John ‘Mr. TT’ McGuinness terug bij zijn voormalig werkgever Honda, waarmee hij in het verleden meerdere successen wist te behalen. Samen met BSB-coureur Glenn Irwin, die volgend jaar zijn TT-debuut maakt, zal hij deelnemen aan de North West 200 én de Isle of Man TT in 2022.

En dat is, gezien het feit dat de beste man volgend jaar 50 wordt, best een opvallende stap. Zelf is Mister TT maar wat blij dat ‘ie terug is bij zijn oude team. “Wat kan ik zeggen, het voelt als thuiskomen bij m’n familie!”, laat McGuinness weten. Dat is ook niet gek, aangezien de 23-voudig TT-winnaar 12 keer op een Fireblade naar de hoogste trede op het podium wist te rijden.

Naast het racen op Man heeft McGuinness het ook een aantal keer op het circuit geprobeerd. Tussen 1997 en 2000 nam de inwoner van Morecambe vier keer deel aan de 250- en 500cc GP’s, met een 12e plaats als beste resultaat. Een groot verschil met 23 TT-overwinningen, wat bewijst dat het roadracen écht wel andere koek is. Volgend jaar mag ‘ie laten zien dat hij  het kunstje nog niet verleerd is. Van 8 t/m 14 mei wordt de North West 200 verreden, twee weken later de Isle of Man TT van 28 mei t/m 11 juni. Wij zijn benieuwd!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.