Nieuws

Jekill and Hyde voor BMW R nineT

De R nineT van BMW is het soort motorfiets waarop prima een ander uitlaatsysteem past. Jekill and Hyde heeft de Urban uitlaat opnieuw vormgegeven voor de boxer-retro.

De demper van de nieuwe Urban-uitlaat valt meer dan voorheen op, maar is toch perfect geïntegreerd in de motorfiets. De uitlaat is leverbaar in twee kleuren (grijs en zwart) en met twee verschillende eindkappen. Bovendien kunnen kopers kiezen uit een hoge of lage uitlaat. Hoe dat er op de motorfiets uitziet kun je zelf uitvogelen op de configurator.

De uitlaten hebben een Europese goedkeuring, maar het uitlaatgeluid is volgens de Nederlandse uitlaatbouwer bij de nieuwe Urban meer aanwezig en bruiner dan voorheen. Bovendien is er een significant verschil tussen de (stille) Dr. Jekill en (luide) Mr. Hyde stand. Wil je weten hoe een concert van de Urban en een BMW R nineT klinkt? Kijk dan hier.

Vijf jaar geleden bezocht Motoplus de fabriek van Jekill and Hyde. Wil je alles weten over dit stukje Nederlands uitlaatvernuft? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws