Sport

Jeffrey Buis en MTM Kawasaki wereldkampioen!

Na een jaar afwezigheid maakte Jeffrey Buis dit jaar zijn rentree in het WK Supersport 300 bij het MTM Kawasaki team. Dat deed de 21-jarige coureur uit Steenwijkerwold op bijzonder succesvolle wijze: afgelopen zondag liet hij zich op het circuit van Portimao tot wereldkampioen kronen.

‘Buis en de teamleden van MTM Kawasaki hebben hun vastberadenheid, uitstekende teamwerk en expertise tijdens het WSBK-seizoen laten zien. Hun niet aflatende streven naar perfectie heeft zijn vruchten afgeworpen en ze zijn kampioen geworden in de intense competitie‘,  luidt het officiële statement van MTM Kawasaki over de behaalde titel, die overigens niet zonder slag of stoot binnen werd gehengeld.

De Nederlandse coureur reisde weliswaar af naar Portugal met een ruime voorsprong van 30 punten op de nummer 2 in het klassement, de Spanjaard Perez Gonzales, maar moest toch tot de tweede race wachten voor hij zich officieel wereldkampioen mocht noemen. Door onder meer een long lap penalty en een additionele straf waardoor hij één plaats terug werd gezet, zat er in de eerste race niet meer in dan een achtste plaats.

Een bekeken tweede race conform het devies ‘geen onnodige risico’s nemen en gewoon de finish halen’ resulteerde in een elfde plaats, ruim voldoende om zijn tweede wereldtitel in het WK Supersport 300 veilig te stellen! Welverdiende felicitaties voor Jeffrey en het hele MTM Kawasaki team!

 

 

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws