Nieuws

Jawel, daar is ‘ie, de eerste Moto Gucci!

Na meer dan een eeuw woordspelletjes is het dan eindelijk zo ver, er is nu echt een Gucci-Guzzi, de Moto Guzzi V7 Guzzi-Palace. Maar hij ziet er wel een tikje anders uit dan we verwacht hadden.

Gek is die samenwerking niet, want beide Italiaanse traditiemerken met ronkende hun merknamen werden namelijk in 1921 opgericht. Moto Guzzi door Carlo Guzzi en het modelabel door Guccio Guzzi. Ja, inderdaad. Na meer dan honderd jaar gaan Guzzi en Gucci dus samenwerken en het resultaat is deze Special Edition op basis van de huidige V7.

De officiële aanduiding luidt Moto Guzzi V7 Guzzi-Palace. De toevoeging Palace staat in dit geval voor een andere partner van Gucci, het Londense skate kledingmerk Palace. Op en aan de V7 zijn uiteraard de nodige Gucci-details te vinden, zoals een bruin leren zadelovertrek in Gucci-look en de goudkleurige Gucci-emblemen op de voorvork. De camouflagekleuren zijn het werk van de jongere garde van Palace. In de beide zadeltassen van  linnen komende de merken Gucci en Palace samen, urban camouflage en Italiaanse elegantie. 

Of en zo ja wanneer deze Gucci-Guzzi op de markt komt en wat ‘ie moet gaan kosten, is nog niet bekend. Maar de prijskaartjes van Gucci-items kennende, zal het zeker niet weinig zijn. 

En uiteraard levert deze creaties ook weer spin-offs in mode-items op. Er zijn er al een paar, waaronder het leren jack op de foto met het opschrift Gucci Moto. We zijn benieuwd wat er nog meer komt! 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws