Nieuws

Is deze mysterieuze video de bevestiging dat Suzuki met een nieuwe Katana komt?

De geruchtenmachine draait al enige tijd op volle toeren: gaat er een nieuwe Suzuki Katana komen? Bovenstaande video is in ieder geval de spreekwoordelijke olie op het vuur.

De makers van de video, met de titel Intermot 2018 Teaser – Phase One, hebben er in ieder geval alles aan gedaan om de boodschap zo mysterieus mogelijk te maken. We moeten het namelijk doen wat brandend stro, donkere beelden van een wapensmid en de slogan ‘Feel the Edge’. En aangezien Suzuki al vaker motoren naar zwaarden heeft vernoemd (Gladius, Katana) kan het zijn dat de Japanners met een totaal nieuw model komen.

Toch lijkt de terugkeer van de Katana het meest aannemelijk. Zo werd in februari bekend dat Suzuki de naam en het logo van de legendarische machine opnieuw had laten vastleggen in Amerika. Ook dook de typeaanduiding GSX700T op. Aangezien Suzuki al haar motoren volgens dezelfde logica een naam geeft, duidt dat op een lijnmotor (GS) met vier kleppen per cilinder (X) en een turbo (T). De 700 slaat uiteraard op de cilinderinhoud van het blok.

Hebben we het bij het juiste eind? We gaan het zien!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws