Nieuws

Is de verkoop van Ducati aanstaande?

Herbert Diess, de nieuwe CEO van de VW-groep, denkt hardop na over de mogelijke verkoop van onder andere Ducati. Het gerucht dat de VW-groep afscheid wil nemen van het Italiaanse motormerk gonst al langere tijd rond, maar recente uitspraken van Diess laten het weer oplaaien. Komt de producent van Italiaanse sportfietsen dan echt in andere handen?

“‘De VW-groep kan afscheid gaan nemen van nicheproducten als Ducati”, liet Diess begin mei 2018 weten tijdens de jaarlijkse algemene vergadering voor aandeelhouders in Berlijn. “Er worden veerkrachtige toekomstperspectieven ontwikkeld”, vervolgde de CEO. “Een spin-off is ook een optie.” Hoe dat er precies uit moet komen te zien, werd in het midden gelaten.

Wel is bekend dat verschillende bedrijven de afgelopen jaren interesse hebben getoond in Ducati. Onder meer Harley-Davidson, Royal Enfield, Benneton, voormalig Ducati-eigenaar Bonomi en verschillende beleggingsfondsen zouden zich gemeld hebben. In eerste instantie leek het onderwerp echter niet op tafel te liggen. Niet in de laatste plaats omdat de ondernemingsraad van de VW-groep fel gekant was tegen de verkoop van Ducati.

Nu het bedrijf onder nieuw leiderschap staat, ziet het eruit dat de kaarten opnieuw geschud gaan worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws