Nieuws

Is 2018 het jaar dat de Suzuki Katana terugkeert?

Officieel is de Katana niet aangekondigd, toch zorgt het door Suzuki opnieuw vastgelegde Katana-logo voor flink wat speculatie. Gaan we in 2018 de terugkeer van een klassieker meemaken?

Het gerucht dat Suzuki bezig is met een nieuwe Katana doet al jaren de ronde. Begin dit jaar is dat vuurtje opnieuw aangewakkerd nadat Suzuki op 8 februari het logo opnieuw vastlegde in Amerika. Feitelijk zegt dit natuurlijk niks, al laten insiders weten dat we mogelijk aan het eind van dit jaar echt een Katana gaan zien en wel onder de typeaanduiding GSX700T.
Als basis lijkt de in 2013 aangekondigde Recursion-conceptstudie de meest voor de hand liggende optie. Die motor (die je hierboven ziet) had al overduidelijk Kantana-achtige kenmerken.

GSX700T laat zich overigens makkelijk uitleggen. GS gebruikt Suzuki voor haar lijnmotoren, X staat voor vier kleppen per cilinder, 700 slaat terug op de longinhoud en T refereert aan turbo.

Het is niet de eerste keer dat Suzuki het Katana-logo opnieuw vastlegt. Zo werd in 2010 ook al een poging gedaan. In tegenstelling tot toen, lijkt het erop dat de Japanners dit keer een stuk concreter zijn met de aankomende productie-versie van de Recursion.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.